20 enkla lovsånger att spela (2023 guide) (2024)

Dela på TwitterDela på FacebookDela på PinterestDela på LinkedInDela på e-post

För nybörjare är många lovsånger enkla att lära sig på gitarren. Detta beror på att ackordförlopp ofta är grundläggande, och du kan helt enkelt improvisera när det behövs.

Som du kan se kan majoriteten av lovsångerna nedan endast spelas med tre eller fyra ackord, vilket gör dem idealiska för nybörjare. Här är några:

20 enkla lovsånger att spela (2023 guide) (1)

Innehållsförteckning show

1. Amazing Love – Hillsong

Amazing Love är enlåt som kan spelas på din gitarranvänder bara tre ackord: G. C. och D. Naturligtvis är detta en förenklad version, men det låter ganska likt originalet.Det här är en fantastisk lovsång att lära sig och framföra som en del av ett lovsångsteam, framför din kyrka eller bara för attSjung medtill när du vill.

Ackordförloppet är G. C. G. D. G. C. G. D. G. C. G. D. G. C. G. D. G. C. G. D. Det finns inga takter eller kapos i något av ackorden som anges här.

I normal låt bör du kunna spela detta väldigt enkelt (E A D G B E).

Om du behöver en påminnelse om hur låten går, här är den första versen och refrängen som hjälper dig att komma ihåg.

2. Who You Say I Am – Hillsong Worship

En annan enkel gitarrlåt att lära sig är Who You Say I Am.Ackorden är grundläggande kärnackord som du behöver lära dig (eller borde redan veta om du har spelat ett tag!) någon gång.Från och med nu, allalåtar kommer att spelasmed fyra ackord.

Även om jag kunde ha gjort en handfull av dem ännu enklare genom att reducera dem till bara tre ackord, skulle de inte ha låtit lika bra. Du kommer att notera att de återstående låtarna låter lite "rikare" än den första vi reducerade till bara tre ackord (Amazing Love).

Hur som helst, återvänder till Who You Say I Am. här är ackorden du skamåste framföra den här låten.G. Em. D.G.G. Em. D.G.G. Em. D.C.G. Em. D.C.G. Em. D.C.G. Em. D.C.G.Em.

slu*tackordet i verserna växlas mellan G och C, även om grundackorden alltid är desamma. Vi har tillhandahållit ett urval av texterna för att hjälpa dig komma ihåg dem.

3. 10 000 Reasons (Välsigna Herren) – Matt Redman

Matt Redmans låt 10.000 Reasons är en som de flesta av oss känner till. Den är unik genom att den börjar med refrängen innan den går vidare till versen. Varje låt från och med nu kommer att innehålla fyra ackord istället för tre, som vi angav i föregående beskrivning (Who You Say I Am), vilket ger dem ett fylligare ljud och får dem att låta ännu mer som originalet!

Så här går ackordförloppet: C, G. D. och Em är bokstäverna i alfabetet.

Det här är inte svåra ackord, som tidigare sagt. Du borde kunna få ner dessa ackord ganska bra efter några timmars övning (vilket egentligen är hur lång tid det borde ta om du är ny på det här - möjligen lite längre).

Det kommer att ta dig ungefär en vecka (öva en timme eller så om dagen) att bemästra din första ackordsekvens på gitarr och kunna spela ackorden helt och hållet genom muskelminnet utan att titta på banden.

Med bara några timmars träning kan du få en bra start, men att utveckla muskelminne för varje ackord kommer att ta lite längre tid.

4. Broken Vessels (Amazing Grace) – Hillsong

Hillsong Worship har släppt ännu en fantastisk låt. Broken Vessel är en enkel låt att lära sig eftersom den använder samma fyra ackord som vi har sett i de senaste låtarna. Om du undersöker de vanligaste ackorden som finns i alla dessa lovsånger, kommer du att se att Em. G. D. och C förekommer ofta

Om du lär dig dessa fyra ackord kommer du att vara 80 procent av vägen till att spela nästan vilken lovsång som helst på vår lista! Är det inte fantastiskt?

Eftersom det inte finns någon "snurrande" ackordsekvens i den här låten är den lite mer utmanande. När vi säger rotera syftar vi på att spela samma fyra ackord i samma ordning om och om igen. Ackorden är en touch off här, men det är en del av det som gör att den här låten låter så bra.

5. Bygg mitt liv – huseldar

Och nu har vi hittat vår första 5-ackordslåt! Oroa dig inte, det är inte så skrämmande som det verkar. Och om du har följt med några av de tidigare låtarna borde du redan vara bekant med G. C. Em. och D.

Det enda nya ackordet vi har sett hittills är A Minor (Am), som lyckligtvis är ett ganska enkelt ackord att lära sig. I texten växlar ackordsekvensen mellan G och C. Så enkelt är det.

I refrängen är ackordförloppet C. Am. G. Em. C. Am. G. Em. C. Am. G. Em. C. Am. G. Em. C. Am. G. Em. Dessa fyra ackord används flitigt genom hela låten. Den enda gången ett D-ackord visas är i låtens brygga (och det spelas bara en gång).

Det här är en långsammare, lugnare lovsång som skulle vara perfekt att blanda in i en gudstjänst före eller efter en bön (eller om en mjukare sång önskas).Orden är enkla att komma ihåg efter att du har lyssnat på låten minst en gång (men med refrängen kan du till och med välja det första gången du sjunger den här låten eftersom den upprepas).

6. Hörnsten – Hillsong

Hillsong’s Cornerstone är en fantastisk lovsång som jag gillar att sjunga. Det här är en mer energisk låt som skulle vara perfekt för att avslu*ta ditt gudstjänstframträdande (förutsatt att du kommer att framföra den med ditt lovsångsband).

G. Em. C.D.G. Em. C.D.G. Em. C.D.G. Em. C.D.G. Em. C Du kommer inte ha några problem att plocka upp Cornerstone efter att du har bemästrat dessa ackord och kan växla mellan dem snabbt.

Den här låten ska vara enkel att plocka upp oavsett vilken nivå du spelar på, eftersom den bara använder fyra ackord (samma som vi tidigare har använt flera gånger i tidigare gudstjänstlåtar ovan).

7. Helig Ande – Bryan och Katie Torwalt

Bryan och Katie Torwalts låt Holy Spirit skrevs i tonarten E. Genom att spela den i E introduceras dock ett F Sharp Minor Chord (F#m) och ett B Chord. Båda dessa ackord är barackord!

Ackorddiagrammet för F#m och B nedan visar hur svåra stapelackord är att utföra. På andra bandet, en hel takt för F#m och en femsträngad andra band för B. Det finns några knepiga gitarrnoter där!

För att komma runt detta och göra låten mer lättillgänglig för nybörjare. Jag transponerade hela låten ner 9 halva steg (-9 transponerade). Detta ändrade tonarten från E till G, så att vi kunde spela samma ackord som resten av låtarna! Är det inte fantastiskt?

Samma ackord kan återanvändas och övas om och om igen, G. C. Am är ackordförloppet. D-ackordet förekommer bara i bryggan här, som det gjorde i Cornerstone, G. C. och Am används uteslu*tande i resten av stycket.

8. Starkare – Hillsong

På grund av dess tempo hamnar den här låten i kategorin medelstora nybörjare. I verserna måste du snabbt gå över mellan C. D. och G (med ett Em inkastat för gott skull).

Om du vill framföra det här stycket flytande, måste du arbeta med ditt ackordbyte. Ackordförloppet för verserna i denna sång är C. D. G. och Em.Refrängen är lite annorlunda eftersom den går så här: G. D. Em. och C är bokstäverna i alfabetet.

9. Mighty to Save – Hillsong

Hillsong Uniteds Mighty to Save är en lovsång som du säkert har hört eller sjungit med förut. De flesta av oss har sjungit (och spelat!) den flera gånger under vår kyrkas gudstjänstsession.

Den har helt enkelt fyra ackord och framförs i normal stämning (E A D G B E).Vill du försöka lista ut vilka de är? Samma fyra ackord används: C. G. Em. och D. Ackordförloppet för Mighty to Saves refräng är G. D. C. Em. Verserna är C. G. Em. och D.

10. Everlasting God – Lincoln Brewster

Dessa fyra ackord är stabila, vilket gör att vi kan spela nästan varje låt på den här listan. God morgon. G.C. Em. och D! För att spela Everlasting God du ska barabehöver vetadessa fyra ackord.

Den här låten är kategoriserad som en riktig startnivå. I refrängen är det inget snabbt ackordbyte. Förutom de två sista raderna i varje vers (när det är en snabbare övergång),det finns inga snabba ackordskiftningar i eviga Guds verser.

Det här kan vara låten för dig om du letar efter en enkel lovsång som du kan lära dig på nolltid.

11. Underverkens Gud – tredje dagen

Som psalmen säger: "Gud av underverk bortom vår galax..." Det är enkelt att lära sig och spela (med samma fyra ackord som tidigare), och det är lite mer livligt, vilket gör det lämpligt att använda i alla delar av tillbedjan.

G.D. Em. C är ackordförloppet. Jag borde dock berätta att det här är en mer utmanande låt.

Du kommer att notera att många av gitarrflikarna jag publicerade innehåller svårare tekniker som att slå gitarrsträngar och glida.

För närvarande, ignorera dessa tillvägagångssätt (såvida du inte är redo för en utmaning!). Just nu bör du koncentrera dig på att lära dig ackorden och gå över tillräckligt snabbt för att spela God of Wonders smidigt.

12. Reckless Love – Cory Asbury

En annan utmärkt lovsång som jag tycker om att sjunga (och spela!) är Cory Asburys, Reckless Love. Den är baserad på samma fyra ackord (Em. D. C. och G), vilket gör det lätt att lära sig.

Denna ackordsekvens upprepas om och om igen, så om du bekvämt kan växla mellan Em. D. C. och G (i den ordningen), du har klarat det!

Om du precis har börjat med gudstjänstmusik, rekommenderar vi att du börjar med den här låten. Ackordsekvensen för verserna och refrängen är identiska, vilket gör det enkelt att lära sig.

13. Tillbedjans hjärta – Matt Redman

De fyra mycket lätta ackorden D. A. G. och Em kan användas för att framföra Matt Redmans The Heart of Worship. Varje verss ackordförlopp är som följer: D A. G... upprepa

Refrängens ackordförlopp är som följer: Em. D. A... upprepa. Det är detta som gör låten så enkel att spela.

För att spela varje vers behöver du bara växla mellan tre ackord åt gången (i ett repeterande mönster), och för att spela refrängen behöver du bara växla mellan tre alternativa ackord.

14. Öppna mitt hjärtas ögon – Paul Baloche

Paul Balocheslåten "Open the Eyes of My Heart"har funnits länge (släpptes 2000). Den här sången sjöngs i gudstjänst i mitten av 2000-talet, och den kan fortfarande hörs och sjungs då och då.

Detta förkroppsligar termen "enkel att spela"! Varje rad i versen innehåller bara ett ackord som måste spelas (förutom den sista raden som består av två ackord).Den här låtens långsammare hastighet gör att du lättare kan byta ackord.

För sångtexten är ackordförloppet G. D. C. G. G. G. G. G. G. G. G. G. G. G. G. G. G. G. G. G. G. Refrängens ackordförlopp är D. Em. C. D... med några fler ackord inkastade för gott skull.Det är inte ett mönster som upprepar sig 100 procent av tiden (växlar lite mellan ackorden).

Refrängen är när saker och ting blir lite svårare (ackordbyten förekommer oftare), men det är fortfarande ganska uppnåeligt om du lägger ner tid på att öva.

15. Hur stor är vår Gud – Chris Tomlin

Till denna dag. Hur stor är vår Gud är en mycket populär lovsång – och det av goda skäl! Det är en fantastisk lovsång med några utmärkta texter.

Du har säkert kommit på att vi använder samma fyra ackord som jag har sagt hundra gånger: G. Em. C. och D.

Ackordskiftningarna i verserna och refrängen är ganska gradvisa; du byter ackord om varannan rad (och bara en gång på den sista raden i varje vers). Refrängenackordsförloppär G. D. Em... med viss modifiering. I refrängen finns det ingen tight repeterande rytm.

Den här låtens ackordskiftningar är också ganska gradvisa, så du kommer snabbt att kunna ta upp den och komma igång med några utmärkta övningar!

16. En sak återstår – Jesuskultur

Sist men inte minst spara det finaste till sist, det här kan vara din favoritlåt de kommande tio åren – speciellt refrängen!

Det enda problemet med Jesus’ Culture’s One Thing Remains är dess komplexitet. Det är lite svårare att lära sig (för att inte tala om att det finns fem ackord att bemästra istället för tre eller fyra).Ackorden är C. G. D. Em. och Am. och de är alla ganska enkla att lära sig (och de som vi har sett mycket av på den här listan).

Em. C. G. D...repeat är ackordförloppet för refrängen. Det är också ganska okomplicerat. Problemet uppstår från den nödvändiga hastigheten för ackordbyten.I refrängen bör du byta varannan sekund eller så. och i verserna bör du byta var 3:e sekund eller så.

Efter lite övning av hög kvalitet kommer du att kunna spela den här låten vackert efter att du har blivit skicklig på dina ackordbyten!

17. Kom, nu är det dags att dyrka – Brian Doerksen

Låten "Come, Now Is the Time to Worship" skapades 1998 och är baserad på en sekvens med fyra ackord. Endast i refrängen förekommer femteackordet.

Det var på grund av denna enkelhet som låten blev en av de mest minnesvärda lovsångerna i slu*tet av 1990-talet. Wendy Whitehead sjöng på den ursprungliga liveinspelningen från 1998.

De fyra ackorden är enkla för en nybörjargitarrist att bemästra, och progressionen är enkel. När du har bemästrat detta, öva på att lägga till det femte ackordet och du är klar.

18. Amazing Grace – Judy Collins

Hymnen "Amazing Grace" är en av de mest välkända kristna psalmer som någonsin komponerats. Du kan snabbtlär dig låten på några timmar som nybörjare eftersom den bara använder tre ackord:G.C. och D.

Detta är idealiskt eftersom de är bland de första gitarrackorden du kommer att lära dig när du börjar lektionerna. Även om få människor kan matcha Judy Collins röst, är gitarrdelen ganska enkel!

19. Everlasting God – Lincoln Brewster

Brenton Brown skrev låten 'Everlasting God'. som dök upp på hans debutsoloalbum. Men det är Lincoln Brewsters version som har blivit mer känd, och det är en som även en nybörjare kan spela på gitarr. En gitarr, antingen akustisk eller elektrisk, kan användas.

Gudstjänstsången har de ackord du kan förvänta dig i en lovsång: G. C. Em. och D. Allt du behöver är dessa fyra för att fullända "Evig Gud" vilket gör det till en enkel övningslåt på nybörjarnivå.

När du spelar refrängen behöver du inte byta ackord snabbt. Den enda snabba övergången sker i de två sista raderna i versavsnitten, men även då är övergången enkel för nybörjare att lära sig.

20. Build My Life – Housefires

Housefires låt "Build My Life" är en samtida lovsång från Atlanta, Georgia. Det dök upp på deras tredje album, Housefires III, som publicerades 2016.

Refrängen är den svåraste delen av låten, och progressionen är C. AM G. och Em. Den här låten är med på listan eftersom refrängen är den svåraste delen. Allt du behöver göra för verserna är att växla mellan två ackord: G och C.

Du kan arbeta i din hastighet och bemästra sekvensen på bara några timmar. Avancerad kladdring krävs inte, även om den kan läggas till senare om så önskas.

Sound of Peace

Det finns många låtar som kan inspirera människor. En av sångerna som aldrig misslyckas med att röra på människor är gudstjänstsången. Oavsett personens religion vet alla ett och annat om lovsånger.

Dessa sånger används vanligtvis under religiösa sammankomster som har mycket kraft och inverkan på folket.

20 enkla lovsånger att spela (2023 guide) (2)

Många dyrkarlåtar är kraftfulla, antingen under goda eller dåliga tider. Vad är mestkraftfull gudstjänstsång? Eftersom lovsånger rör människor på olika sätt, har låten "What a Beautiful Name" av Hillsong för mycket kraft.

Titeln i sig har makt, och säger hur vacker och underbar den högre varelsen är. Dessutom, genom att lyssna och ta en närmare titt och förstå texten, kan man säga att det verkligen är en kraftfull låt, och verkligen ingen och ingenting kan någonsin jämföras med denna. Känslorna brister för det berör våra hjärtan.

Vilken är den enklaste gudstjänstlåten att spela på piano?

"Det finns ett namn jag älskar att höra
Jag älskar att sjunga dess värde
Det låter som musik i mitt öra
Det sötaste namnet på jorden"

-Frederick Whitfield

Dessa vackra texter är från gospellåten "Oh, How I Love Jesus." En traditionell psalm som består av ett enkelt arrangemang av totalt sju olika toner, "Oh, How I Love Jesus" anses av många musiklärare och professionella instrumentalister vara den enklaste gudstjänstlåten att spela på piano.

Perfekt lämpad för unga elever såväl som nybörjare pianister, hela låten spelas på mitten av pianot.

Detta innebär att det krävs väldigt lite handjusteringar för att spela denna församlingslåt. Dessutom är alla tonerna antingen kvartslånga eller halvlånga. Så att hålla rätt tempo är enkelt och okomplicerat.

Den tidlösa låten, "Oh, How I Love Jesus", kommer att få nybörjare att spela som proffs på nolltid.

slu*tgiltiga tankar

Nybörjargitarrister kan i allmänhet plocka upp tillbedjande låtar snabbt. Som du kan se. de markerade ackordförloppen är ganska grundläggande, och bara lite övning krävs.

Flera ytterligare låtar kan listas, och du kan enkelt hitta fler lektioner som hjälper dig att lära dig alla ackord. Du kommer att kunna lära dig några enkla låtar på nolltid.

Dela på TwitterDela på FacebookDela på PinterestDela på LinkedInDela på e-post
20 enkla lovsånger att spela (2023 guide) (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Gov. Deandrea McKenzie

Last Updated:

Views: 6114

Rating: 4.6 / 5 (66 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Gov. Deandrea McKenzie

Birthday: 2001-01-17

Address: Suite 769 2454 Marsha Coves, Debbieton, MS 95002

Phone: +813077629322

Job: Real-Estate Executive

Hobby: Archery, Metal detecting, Kitesurfing, Genealogy, Kitesurfing, Calligraphy, Roller skating

Introduction: My name is Gov. Deandrea McKenzie, I am a spotless, clean, glamorous, sparkling, adventurous, nice, brainy person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.