Doe de drukte: de werkcultuur van NYC, zoals niet-autochtonen het zien | Welkom in de jungle (2024)

De geschiedenis van New York City is gevuld met verhalen over migranten die zich hebben moeten aanpassen aan de dagelijkse sleur van de betonnen jungle. Maar zijn de traditionele stereotypen over het leven in New York, met het hedendaagse hybride werken, de kluseconomie en de Grote Resignatie, nog steeds waar? We vroegen een groep allochtonen om ons een overzicht te geven van de eigenaardigheden, voordelen en valkuilen die opvallen.

De stad die nooit slaapt staat aan de vooravond van een wedergeboorte. Hoewel deOnafhankelijk begrotingsbureau in New York Cityprojecten die erop wijzen dat het werkgelegenheidsniveau van vóór de pandemie pas eind 2025 zal worden herwonnen, blijft de stad een economisch centrum dat sterren in de ogen van zowel Amerikanen als allochtonen plaatst. Volgens eenRapport 2020Volgens het Burgemeestersbureau voor Immigrantenzaken identificeert één op de drie New Yorkers zich als immigrant – en dan wordt geen rekening gehouden met de talrijke Amerikaanse migranten die vanuit een andere staat verhuizen. Velen ontwortelen hun leven voor een carrière in de Big Apple, en velen deden dat niet alleen tijdens, maar ook dankzij depandemie.

Dezeallochtonen zijn essentieel voor het leven in New York. Ze zijn ook een weerspiegeling van het culturele weefsel ervan. Dus als we proberen te begrijpen hoe werken en leven in New York eruit ziet na de seismische verschuivingen van Covid, wie kunnen we dan beter ondervragen dan inwoners met een fris perspectief? We spraken met NYC-adopters van Parijs tot Seoul in carrières van tech tot comedy. Hier zijn hun meningen over netwerken, kantooruren en hoe deze wilde metropool blijft bestaan ​​als het epicentrum van zoveel beroepen.

Wat brengt mensen naar NYC? Werk

Velen zijn van mening dat verhuizen naar New York de beste – en soms enige – manier is om vooruitgang te boeken in hun carrière.

“Voor een bedrijfsjurist is dit nog steeds de beste plek om te zijn. Dat weet ik als ik weggaNew York, verlaat ik de meest interessante en opwindende markt”, zegt Samyel Lee, oorspronkelijk uit Zuid-Korea en nu vierdejaars medewerker bij een advocatenkantoor. Tracy Broughton, een Canadees die in de hoogwaardige kunstwereld werkt, is het daarmee eens: “Er is een beperkt aantal steden waar een carrière in mijn vakgebied kan gedijen. Het is eigenlijk alleen Londen, NY,Parijs, Hongkong en Dubai.

Voor Jeff Medoff, overdag projectcoördinator en 's avonds stand-up comedian, de grote overstap naarDoor op afstand te werken kon hij zijn kantoor in Boston verlatenen telewerken vanuit een appartement in Brooklyn terwijl je buiten kantooruren een grotere, betere komediescène beleeft. “Tot nu toe denk ik dat mijn vaardigheden veel zijn verbeterd," hij zei. “Ik ben me meer bewust geworden van netwerken en andere professionele conventies die in Boston niet zo alomtegenwoordig zijn als in New York.

Hoe is de werkcultuur sinds Covid?

Hoe is het leven veranderd in de Big Apple? “In New York, vroegerCovid,iedereen werkte heel hard en schepte erover op alsof het hun favoriete coping-mechanisme was”, zegt Jackie Genow, opgegroeid in het kleine stadje Michigan, werkte als epidemioloog in Parijs en is nu hoofd marketing en communicatie bij een technologiebedrijf. “Nu is het relaxt, zijn de mensen moe en overwerkt – wat meer Frans voelt, behalve dat de Fransen daadwerkelijk vakantiedagen, ziektedagen en gezondheidszorg krijgen, om hen te helpen een beter, niet-werkgericht leven te leiden.”

“In NYC, vóór Covid, werkte iedereen heel veel en schepte erover op … Nu is het relaxed, de mensen zijn moe en erg overwerk … “

Telewerken in New York is veel beter omdat het veel problemen met het woon-werkverkeer in de stad – die enorm zijn – wegneemt”, aldus Medoff. Maar er is een kanttekening: “Als je hier vanuit huis werkt, moet je moeite doen om naar buiten te gaan en in het openbaar te zijnde meeste woonruimtes in NYC zijn zo klein en kunnen na een tijdje claustrofobisch worden.

Ik telewerk liever vanuit New York dan vanuit andere plaatsen waar ik heb gewoond, vooral vanwegede beloopbaarheid,zegt Sandro O’Neill, een data-analist geboren in Tbilisi, Georgië, die werk- en onderwijservaring heeft in San Francisco en Pennsylvania. “Wonen in beloopbare gebieden of buurten in andere Amerikaanse kuststeden is niet significant goedkoper, en NYC biedt simpelweg meer op het gebied van entertainment en dineren.

In Central Park kunnen wandelen, een show kunnen bijwonen of mensen kunnen kijken, is goed voor mijn geestelijke gezondheid en daardoor ben ik productiever”, zegt Chris Riley, campagne-engagementdirecteur en impactproducent voor documentairemakers, die eerder in San Francisco en Michigan heeft gewerkt.

“Door Central Park kunnen lopen, een show kunnen bijwonen of mensen kunnen kijken, is goed voor mijn geestelijke gezondheid”

Er op uit gaan: hoe netwerk je vandaag in NYC?

Er is een levendige sociale scene en deze sluit aan bij het werkleven van de meeste mensen.zei Medoff. “Dus als je weet dat de plaats behoorlijk snel is en leun daar op,het is een bevredigende plek om te wonen en te werken.” Riley ontmoet mensen terwijl “wandelen of in het theater. Toen ik een keer op Union Square was, ontmoette ik een collega-fotograaf die tevens voormalig producer is bij HBO. Terwijl ik wat foto's aan het maken was in Washington Square Park, ontmoette ik een fotograaf voor internationale vechtsporten.”

“Er is een levendige sociale scene en die sluit aan bij het werkleven van de meeste mensen.”

Toch zijn er zoveel plekken waar je potentiële contacten kunt ontmoeten, dat de keuzes duizelingwekkend kunnen zijn.Het identificeren van je passies kan je helpen je stam op te bouwen. De in Groot-Brittannië geboren Michael Brooks, oprichter van het internationale executive search-bureau Brooks Quayle, zei: “Door deel uit te maken van de LGBTQ-gemeenschap werd het gemakkelijker om vrienden te maken.Solmy Lee, die voor het United Nations Office for Partnerships werkt, stelde meteen vast welke van haar interesses haar met anderen zouden verbinden:Ik sloot mezelf aan bij een kerk en een hardloopploeg zodra ik aankwam en dat werd een enorm ondersteuningssysteem.

Er is ruimte om je ware te omarmenpassies.Ik denk dat waar mensen moeite mee hebben, is dat ze proberen te doen wat er in zit, en niet wat ze maar willen. Doe gewoon wat je wilt doen, want ergens in NYC doet iemand, zo niet heel veel mensen, het. En dat zijn jouw mensen”, zei Genu.

"Doe gewoon wat je wilt doen, want ergens in New York doen iemand, zo niet heel veel mensen, het."

Sociale eigenaardigheden

Veel van de regels voor aanpassing aanHet sociale leven van NYCkan het gevoel hebben dat ze voor elke grote stad van toepassing kunnen zijn, maar er zijn enkele sociale eigenaardigheden die nieuwkomers prikkelen.

  • Ziet er goed uit:Mode is zeker een aandachtspunt als je door deze stad loopt,', zegt de in Boston gefokte Amisha Divadkar, die bij een IT-bedrijf in de gezondheidszorg werkt. “De werkomgeving voelt als een weerspiegeling van dezelfde energie die je op straat voelt. Wat je draagt, hoe je het draagt ​​en laten zien dat je moeite hebt gestoken in je look is belangrijk!

  • Koetjes en kalfjes:In New York gaan de meeste praatjes over wie je kent, waar je je weekend doorbrengt en wat je voor je werk doet”, aldus Broughton. “Het was hetzelfde [toen ik was] in Groot-Brittannië, maar het leek niet zo intens als hier.”

  • E-maillabel:Voor Samyel Lee: “Europese advocaten hebben een cultuur waarbij e-mails beginnen met ‘Beste die en die’ en eindigen met ‘Met vriendelijke groet.’ Het lijkt klein, zelfs te formeel, maar het gaat een lange weg. Ik word echt moe van deze e-mails uit New York die beginnen met ‘Stuur mij alsjeblieft…’

Hoe erg is de sleur?

Is de werkomgeving wel zo zwaar als mensen denken?We zeggen vaak dat als je een goede dag hebt, NY je het gevoel zal geven dat je op wolken loopt. Maar als je een slechte dag hebt, wordt er over je heen gelopen”, zegt Thaïs Lewko, een datawetenschapsconsulent.

Voor Samyel Lee,de werkcultuur in NYC is een uitstel van Seoul, maar toch competitief. “In andere steden is het volop druk, maar in New York verwacht je dat het druk is. Je verwacht de ‘New York-minuut’ mee te maken. Je verwacht dat iedereen ambitieus is, ook al is dat simpelweg niet waar. Er heerst een sfeer in New York, de veronderstelling dat als je niet zou willen concurreren, als je niet hoog zou willen klimmen, je hier niet zou zijn. Het is onnodig om te zeggen dat dit giftig kan zijn en mensen echt kan schaden.

“…in New York verwacht je het druk te hebben. Je verwacht de ‘New York-minuut’ mee te maken. …Onnodig te zeggen dat dit giftig kan zijn en mensen echt kan schaden.’

Ik vind het altijd een beetje raar om te zien dat mensen problemen hebben met het opnemen van hun hele vakantie of slechts tien dagen vakantie hebben,zei Lewko. En Broughton was het daarmee eens: “Ik ken verschillende mensen die al jaren geen vakantie meer hebben genomen en daar geen prioriteit aan geven. Het is bijna een ereteken. Het verbaast mij dat mensen er sterk van overtuigd zijn dat bedrijven en bedrijven zullen vallen als ze als individu vrijaf nemen. Omdat ik uit een branche kom waar mensen regelmatig ter plekke stoppen, is het ronduit lachwekkend.

“Ik ken verschillende mensen die al jaren geen vakantie meer hebben genomen en daar geen prioriteit aan geven.”

Voor sommigen echterdeze intense toewijding aan het werk staat synoniem voor het verwezenlijken van hun droom.In NYC heerst het gevoel dat iedereen aan zijn carrière werkt op de plek waar trends zich voordoen, dus er is een extra urgentie voor wat iedereen doet.zei Medoff. “Mijn beroep maakt zeker een verschil in hoe ik gedij. Ik kwam hier om een ​​specifieke reden, komedie, en als ik hier niet was voor een bezigheid waarvan ik dacht dat ik die echt wilde, zou het leven in New York meer overweldigend dan nuttig zijn.

Maar ongeacht de sector kan NYC ongezonde werksituaties opleggen waaraan moeilijk te ontsnappen is. “Visa zijn gebonden aan uw baan,' legde Samyel Lee uit. “Uw levensonderhoud en kwaliteit van leven zijn afhankelijk van het visum. Het angstniveau is dus hoger: ‘Als ik niet goed presteer, kan ik dat welmijn baan verliezenen daarom mijn visum.’ Of: ‘Ik haat deze baan, ze betalen me niet genoeg, ik werk 24/7, maar ze sponsoren mijn visum, dus totdat ik een stabiele, onafhankelijke status kan krijgen, moet het opzuigen.'

“ons levensonderhoud en onze levenskwaliteit zijn afhankelijk van het visum. Het angstniveau is dus hoger.”

Een stad die kracht geeft

Wat kan New York voor uw carrière betekenen?Vergeleken met Europese landen heeft de werkcultuur in New York de neiging zich te concentreren op het positieve in plaats van op het negatieve, terwijl ze nog steeds aangeeft waar je kunt verbeteren, enfeedback geven”, aldus Lewko. “Ik voel me veel meer op mijn gemak met mijn legitimiteit. Leeftijd doet er ook niet zoveel toe als op andere plaatsen, en jouw mening wordt zelfs als junior echt gewaardeerd.”

Toch kan NYC de groei ook op minder dan comfortabele manieren stimuleren, aldus Samyel Lee. “Deze stad dwingt je zeker om een ​​dikkere huid te krijgen en bevestigender te worden in de manier waarop je je werk benadert. Er is altijd iemand die hongeriger is dan jij, heel dichtbij.

Mijn carrière zou niet hetzelfde zijn zonder NYC”, aldus Brooks. “Je hebt elke dag te maken met agressieve en zeer vooruitstrevende mensen, van 's ochtends naar het werk tot het bestellen van een bagel. Het dwingt je om sterk te leren zijn en voor jezelf op te komen! Je verdient die bagel net zo veel als de volgende zij/hen!

Advies aan nieuwkomers

Welke aanbevelingen hebben onze experts?Kom en probeer eerst uw mensen te vinden,zei Genu. “Jouw gemeenschap zal je helpen dat geweldige appartement te vinden of je in contact te brengen met de juiste persoon voor de baan die je zoekt. New Yorkers helpen elkaar.

“Je gemeenschap is wat je gaat helpen.”

Kom hier niet tenzij je een vrij specifiek doel hebt,' adviseerde Samyel Lee. “De druk zal je te pakken krijgen en de glitter en glamour van New York zal je afleiden. Als je toch in New York terechtkomt, verlaat dan Manhattan. Ontdek andere stadsdelen en ontmoet diverse mensen: kunstenaars, muzikanten, bankiers, advocaten, wetenschappers, zakenmensen, studenten. Mijn New York City is anders dan zijn/haar/hun New York City. En je ervaart alleen zoveel als je wilt.”

Foto: Welkom in de jungle

VolgenWelkom bij de Jungle op FacebookopLinkedInen verderInstagramen abonneer je op onze nieuwsbrief om elke dag onze nieuwste artikelen te ontvangen!

Doe de drukte: de werkcultuur van NYC, zoals niet-autochtonen het zien | Welkom in de jungle (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dan Stracke

Last Updated:

Views: 6296

Rating: 4.2 / 5 (63 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dan Stracke

Birthday: 1992-08-25

Address: 2253 Brown Springs, East Alla, OH 38634-0309

Phone: +398735162064

Job: Investor Government Associate

Hobby: Shopping, LARPing, Scrapbooking, Surfing, Slacklining, Dance, Glassblowing

Introduction: My name is Dan Stracke, I am a homely, gleaming, glamorous, inquisitive, homely, gorgeous, light person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.